Bruine hazelnoten De hazelnoot is een vrucht van de hazelaar, een inheems gewas wat als struik in heel West-Europa groeit. Van hazelnoten eten we alleen de kern. De noot is omgeven door een stevig en hard omhulsel, welke lastig te kraken is. Lees meer... Herkomst De originele struik wordt een wilde hazelaar genoemd. Deze lijkt qua grootte meer op een boom. In het voorjaar bloeit de struik met kleine katjes. De vruchten die hiervan afkomen zijn kleiner en met grotere vliezen. Voor...

Bruine hazelnoten

De hazelnoot is een vrucht van de hazelaar, een inheems gewas wat als struik in heel West-Europa groeit. Van hazelnoten eten we alleen de kern. De noot is omgeven door een stevig en hard omhulsel, welke lastig te kraken is.

Lees meer...

Herkomst

De originele struik wordt een wilde hazelaar genoemd. Deze lijkt qua grootte meer op een boom. In het voorjaar bloeit de struik met kleine katjes. De vruchten die hiervan afkomen zijn kleiner en met grotere vliezen. Voor de commerciële teelt wordt daarom gebruik gemaakt van andere stuiken, die daarnaast ook meer vruchten opbrengen. Deze struiken worden maximaal zo’n 6 meter hoog. Het is wel even geduld hebben want vanaf het ontkiemen geeft de struik pas na 10 jaar vruchten af. De hazelaar wordt maximaal zes meter hoog.

Bruine hazelnoten kopen bij De Notenkraam

We verkopen bij De Notenkraam verschillende soorten hazelnoten. U koopt bij ons bijvoorbeeld de welbekende bruine hazelnoten. Bruine hazelnootjes kunnen de cholesterolspiegels gunstig beïnvloeden. Interessant is ook dat hazelnoten het brein kunnen beschermen tegen achteruitgang en het ontwikkelen van Alzheimer. Daarnaast wordt het risico op hart- en vaatziekten lager bij regelmatige inname. Bruine hazelnoten kopen doet u eenvoudig bij De Notenkraam.

Lees meer

Er is 1 product.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)
Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Chat met ons