Gedroogde vijgen koop je bij De Notenkraam Verse vijgen zijn maar heel beperkt houdbaar, vandaar dat vijgen meestal gedroogd verkocht worden. Gedroogde vijgen zijn rijk aan kalium. Gedroogde vijgen bevatten ook veel vezels. Een voedingspatroon met te weinig vezels kan de darmen 'lui' maken. Mede doordat ze vocht aantrekken helpen gedroogde vijgen verstoppingen te voorkomen. Gedroogde vijgen zijn ook bij ons verkrijgbaar, zowel in onze uitgebreide webshop, als op de diverse markten in het...

Gedroogde vijgen koop je bij De Notenkraam

Verse vijgen zijn maar heel beperkt houdbaar, vandaar dat vijgen meestal gedroogd verkocht worden. Gedroogde vijgen zijn rijk aan kalium. Gedroogde vijgen bevatten ook veel vezels. Een voedingspatroon met te weinig vezels kan de darmen 'lui' maken. Mede doordat ze vocht aantrekken helpen gedroogde vijgen verstoppingen te voorkomen. Gedroogde vijgen zijn ook bij ons verkrijgbaar, zowel in onze uitgebreide webshop, als op de diverse markten in het land. Gedroogde vijgen kopen doe je bij De Notenkraam.nl

Lees meer...

Oorsprong

De vijg is eigenlijk geen vrucht maar een schijnvrucht: hij ontstaat uit de bloembodem en de bloem, in plaats van alleen het vruchtbeginsel. De bloem zit een beetje vreemd in elkaar. De bloembodem zit aan de buitenkant en ziet eruit als een onrijpe peer. De eigenlijke bloemetjes zitten aan de binnenkant. De mannelijke zitten bovenin, de vrouwelijke onderin. Bevruchting vindt plaats als een kleine galwesp door de nauwe opening bovenin naar binnen dringt. Vervolgens ontwikkelen de vrouwelijke bloemen hun zaden en gaat de vrucht rijpen: hij verandert van kleur en wordt zacht. Voordat rond 1700 suiker uit suikerriet en suikerbieten gemeengoed werd, was de pap van gekookte vijgen het belangrijkste middel om gerechten zoet te laten smaken. In Noord-Afrika en in het Midden-Oosten is deze toepassing nog steeds heel gebruikelijk.

Lees meer

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)
Item 1-2 van 2 in totaal item(s)