Vijgen Vijgen hebben een erg zoete smaak die op vele manieren te combineren is. De vruchten passen bijvoorbeeld goed bij ham, zalm, kaas en yoghurt. Ook zijn vijgen goed te combineren in fruitsalades met bijvoorbeeld perzik, ananas, banaan, sinaasappel en niet te vergeten noten. De oorsprong van de vijg Vijgen komen van oorsprong uit Klein-Azië. De vijg groeit aan een kleine boom met sierlijke bladeren, die veel zon nodig heeft. Lees meer... De vijg is eigenlijk geen vrucht maar...

Vijgen

Vijgen hebben een erg zoete smaak die op vele manieren te combineren is. De vruchten passen bijvoorbeeld goed bij ham, zalm, kaas en yoghurt. Ook zijn vijgen goed te combineren in fruitsalades met bijvoorbeeld perzik, ananas, banaan, sinaasappel en niet te vergeten noten.

De oorsprong van de vijg

Vijgen komen van oorsprong uit Klein-Azië. De vijg groeit aan een kleine boom met sierlijke bladeren, die veel zon nodig heeft.

Lees meer...

De vijg is eigenlijk geen vrucht maar een schijnvrucht: hij ontstaat uit de bloembodem en de bloem, in plaats van alleen het vruchtbeginsel. De bloem zit een beetje vreemd in elkaar. De bloembodem zit aan de buitenkant en ziet eruit als een onrijpe peer. De eigenlijke bloemetjes zitten aan de binnenkant. De mannelijke zitten bovenin, de vrouwelijke onderin. Bevruchting vindt plaats als een kleine galwesp door de nauwe opening bovenin naar binnen dringt. Vervolgens ontwikkelen de vrouwelijke bloemen hun zaden en gaat de vrucht rijpen: hij verandert van kleur en wordt zacht. Voordat rond 1700 suiker uit suikerriet en suikerbieten gemeengoed werd, was de pap van gekookte vijgen het belangrijkste middel om gerechten zoet te laten smaken. In Noord-Afrika en in het Midden-Oosten is deze toepassing nog steeds heel gebruikelijk.

U bent op zoek naar vijgen of u wilt vijgen kopen? Bij de Notenkraam bent u aan het juiste adres voor heerlijke vijgen. (Online) vijgen kopen doe je éénvoudig en snel bij de Notenkraam.

Lees meer

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)
Item 1-2 van 2 in totaal item(s)