Gedroogde abrikozen Gedroogde abrikozen koop je voordelig online in onze webshop en op diverse markten waar we staan. Gedroogde abrikozen kopen en bewaren Kies in ons assortiment uit diverse soorten abrikozen. Gedroogde abrikozen hebben een zoete smaak en worden ook wel gebruikt als natuurlijke suikervervanger in het eten. Doordat de abrikozen gedroogd zijn, zijn ze goed te bewaren, mits ze worden bewaard op een droge, donkere plek. Lees meer... Oorsprong Abrikozen zijn...

Gedroogde abrikozen

Gedroogde abrikozen koop je voordelig online in onze webshop en op diverse markten waar we staan.

Gedroogde abrikozen kopen en bewaren

Kies in ons assortiment uit diverse soorten abrikozen. Gedroogde abrikozen hebben een zoete smaak en worden ook wel gebruikt als natuurlijke suikervervanger in het eten. Doordat de abrikozen gedroogd zijn, zijn ze goed te bewaren, mits ze worden bewaard op een droge, donkere plek.

Lees meer...

Oorsprong

Abrikozen zijn steenvruchten die aan de abrikozenboom groeien. Oorspronkelijk komt deze boom uit Noordoost-China en werd in het jaar 70 voor onze jaartelling door de Romeinen over geheel Europa verspreid. Traditioneel worden er vooral in Hongarije veel abrikozen geteeld, mede dankzij de Ottomanen die grote boomgaarden met abrikozenbomen plantten. Tegenwoordig komt het overgrote deel van de verse abrikozen echter uit Turkije, Spanje en Italië.

Voedingsstoffen

Abrikozen bevatten veel vezels, wat heel goed is voor de darmen. Daarbij bevatten ze diverse vitamines en mineralen als: vitamine A, B, E, ijzer, fosfor, magnesium, natrium, calcium, kalium, koper en zink.

Lees meer

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)
Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Chat met ons